miércoles, 9 de abril de 2014

Fraus alimentaris

Frau alimentari a Espanya
Un frau alimentari és una adulteració intencionada a la manipulació dels aliments o les declaracions falses d'un producte. Aquests actes normalment són per raons econòmiques i perjudiquen al consumidor.
Un frau d'Espanya molt famòs és que van posar un 4% de carn de cavall a hamburgueses que deien que eren de carn de vedella en la seva totalitat. No se sap qui va fer aquest frau, però segons la OCU les hamburgueses d'Eroski Basic i Alipende portaven carn de caball. També se sap que es va detectar a Irlanda. Es va trobar carn de cavall a 2 de cada 20 hamburgueses. Aquest frau es va fer per raons econòmiques, ja que la carn de cavall és més barata que la de vedella. Tot i així no va matar a ningú però també van trobar que 16 de cada 20 hamburgueses portava súlfits que serveix per eliminar bacteris i mantenir el color original de la carn, però que en grans quantitats poden portar vòmits o dolors abdominals.
Un cas similar va passar als anys 1990 quan venien hallibut però a l'etiqueta possava llenguado. Els dos fraus són per raons econòmiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario